Pc Mobile Techno-Zone: iPhone 5, Νέα στοιχεία για τον Α6 επεξεργαστή Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

iPhone 5, Νέα στοιχεία για τον Α6 επεξεργαστή



Αρκετές ημέρες έχουν περάσει από το event της Apple, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακόμα τα ακριβή στοιχεία του νέου επεξεργαστή του iPhone 5. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες έκαναν λόγο για χρήση της αρχιτεκτονικής Cortex-A15, όμως νέα στοιχεία αλλάζουν την κατάσταση.


Το δημοφιλές Anandtech παρουσίασε μια μίνι έρευνα πάνω στο θέμα, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα της μη ύπαρξης της αρχιτεκτονικής Cortex-A15 στον A6. Οι τεχνικές λεπτομέρειες ξεφεύγουν από το σκοπό αυτού εδώ του άρθρου και κατά συνέπεια θα τις παραλείψουμε, όμως αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο νέος A6 έχει αρχιτεκτονική σχεδιασμένη από την ίδια την Apple.

Χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, ο νέος A6 επεξεργαστής είναι νέας γενιάς και ικανός να προσφέρει επιδόσεις παρόμοιες με αυτές των Cortex-A15 και Krait. Παρ’ όλα αυτά, η Apple επέλεξε να μην βασιστεί στο “πάτωμα” του Cortex-A15, θέλοντας να κάνει τις δικές τις τροποποιήσεις και να εισάγει δικές της καινοτομίες στο κομμάτι της κατανάλωσης και των επιδόσεων.

Ουσιαστικά η Apple έκανε ακριβώς ότι και η Qualcomm με τον Snapdragon S4 Krait. Δεν χρησιμοποίησε την παλιά αρχιτεκτονική Cortex-A9, αλλά τα σχέδια της επόμενης γενιάς, τα οποία και τροποποίησε στο μέγιστο βαθμό. Αυτό που μένει να δούμε, είναι οι επιδόσεις του συγκεκριμένου επεξεργαστή απέναντι στις δύο πλέον αντίπαλες αρχιτεκτονικές, Krait και Cortex-A15.

[ΠΗΓΗ]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...