Pc Mobile Techno-Zone: Νέες φήμες για εξαγορά της Nokia από την Microsoft Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Νέες φήμες για εξαγορά της Nokia από την Microsoft




Ήρθαν νέες φήμες και πάλι στην επιφάνεια αυτή την εβδομάδα και θέλουν την Nokia να προχωρά σε πώληση του τμήματος που ασχολείται με την ανάπτυξη των smartphones στη Microsoft. H Danske Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, εξέδωσε γραπτή έκθεση στους πελάτης της, στην οποία αναφέρει πως η Nokia σκοπεύει να πουλήσει τον τομέα των «έξυπνων τηλεφώνων» στην εταιρία λογισμικού Microsoft και μάλλον αυτό πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Η Danske πέτυχε άνοδο μετοχών άνω του 3% με την συγκεκριμένη είδηση, καθώς αύξησε την αξιολόγησή της για την αγορά μετοχών της Nokia. Φυσικά, παρόμοιες φήμες είχαν υπάρξει και κατά το παρελθόν, συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, όταν άνθρωπος του χώρου δήλωσε πως η Nokia και η Microsoft, θα προβούν σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία εξαγοράς, η οποία και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί λίγο πριν το τέλος του έτους που διανύουμε. Εκείνη την περίοδο η Nokia θέλησε να καθησυχάσει τους πάντες και για αυτό έσπευσε αμέσως να αρνηθεί την φήμη, αν και υπήρχαν αποδείξεις που επιβεβαίωναν πως οι δύο εταιρίες είχαν ήδη ξεκινήσε έναν κύκλο συζητήσεων για το παρών θέμα.

Με βάση τα παραπάνω και την πρόσφατη έκθεση της Danke Bank, εκπρόσωπος της Φινλανδικής Nokia δήλωσε πως «έχουμε διαψεύσει τις φήμες αυτές εδώ και πολύ καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...