Pc Mobile Techno-Zone: Windows Phone: Σημαντικό κενό ασφαλείας για την έκδοση Mango! Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Windows Phone: Σημαντικό κενό ασφαλείας για την έκδοση Mango!



Δυστυχώς ούτε το Windows Phone κατάφερε να... γλυτώσει από τα κενά ασφαλείας, καθώς πολλές συσκευές που εφοδιάζονται με το λογισμικό της Microsoft, «υποφέρουν» από την επίθεση κακόβουλων χρηστών οι οποίοι εκμεταλλεύονται ένα νέο κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε για την έκδοση «Mango» και το οποίο τους επιτρέπει να απενεργοποιήσουν την συσκευή πολύ... απλά, μέσω της αποστολής ενός SMS.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος κάτοχος ενός Windows Phone λαμβάνει αυτό το μήνυμα, πραγματοποιείται η διαδικασία της επανεκκίνησης του τηλεφώνου αυτόματα και εν συνεχεία απενεργοποιείται το messaging hub, με αποτέλεσμα το κέντρο μηνυμάτων να μην μπορεί να ανοίξει παρά τις όποιες προσπάθειες. Μέχρι στιγμής, έχουν προσβληθεί μοντέλα όπως το HTC Titan και Samsung Focus Flash, ενώ η επίθεση μπορεί να γίνει είτε μέσω του Facebook chat είτε μέσω του Windows Live Messenger και για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η ενεργοποίησή του γίνεται μέσω της απάντησης του χρήστη-παραλήπτη σε αυτό το μήνυμα.

Επιπλέον, όπως διαπιστώνεται, επηρεάζονται και άλλα μέρη του λογισμικού. Παράδειγμα, εάν ένας χρήστης έχει τοποθετήσει κάποιον φίλο του σε Live Tile και στην συνέχεια αυτός θελήσει να στείλει το μήνυμα στο Facebook, τότε το αυτόματο update του Live Tile θα κλειδώσει χωρίς καμία ειδοποίηση την παρούσα συσκευή. Το καλό στην όλη υπόθεση είναι πως υπάρχει κάποια σχετική λύση του προβλήματος, με μια απλή επανεκκίνηση του τηλεφώνου. Μια προσωρινή, φυσικά, προτεινόμενη λύση, έως ότου η Microsoft να διαθέσει το κατάλληλο patch που θα αντιμετωπίσει όπως πρέπει το παρόν πρόβλημα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο από τον αναγνώστη της ιστοσελίδας WinRumors,τον Khaled Salameh, ο οποίος ανακάλυψε και το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...