Pc Mobile Techno-Zone: HTC: Γιατί το One δεν διαθέτει microSD υποδοχή; Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

HTC: Γιατί το One δεν διαθέτει microSD υποδοχή;

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για το ότι το One, η νέα ναυαρχίδα της HTC η οποία έχει φτάσει πλέον και στην Ελλάδα (και που δεν θα πρέπει να συγχέεται με το One - Xbox αυτήν την φορά - της Microsoft) δεν διαθέτει θύρα microSD. Έτσι, οι χρήστες μένουν με τα 32 (ή τα 64, ανάλογα την έκδοση - αν και δεν υπάρχει πληροφορία για διάθεση της τελευταίας στην Ελλάδα -) GB για αποθήκευση δεδομένων, χωρίς να μπορούν να επεκτείνουν τον χώρο αυτό.



Επιπρόσθετα, πριν λίγες μέρες, έγινε γνωστό πως η HTC θα κυκλοφορήσει μια έκδοση του One στην Ιαπωνία, σε συνεργασία με τον πάροχο KDDI, η οποία θα διαθέτει και υποδοχή για τοποθέτηση microSD κάρτας, με παρόμοιο μοντέλο να αναμένεται πως θα φτάσει και στην Κίνα. Η ονομασία της συσκευής θα είναι HTC J One (γνωστό και σαν HTL22) και θα μπορεί να δεχθεί κάρτες μεγέθους έως 64GB (χωρίς όμως την unibody κατασκευή, έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει η πίσω όψη).

Γιατί όμως το μοντέλο που θα κάνει την εμφάνιση του σε κάποιες αγορές της Ασίας διαθέτει υποδοχή για microSD, σε αντίθεση με τη συσκευή που έχει φτάσει προς τα μέρη μας και από την οποία λάμπει δια της απουσίας της μια τέτοια δυνατότητα;

Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να μας απαντήσει ο Jeff Gordon, ανώτερος διευθυντής του τμήματος επικοινωνίας της HTC. Σύμφωνα λοιπόν με τον Gordon και με βάση τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα TechRadar κατά τη διάρκεια της φετινής CTIA 2013, ο λόγος που η ασιατική έκδοση του One διαθέτει θύρα για microSD είναι ένας: Η ύπαρξη σε αυτήν επιπρόσθετου χώρου. Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, οι ραδιοσυχνότητες που χρησιμοποιούνται στην κινεζική έκδοση έδωσαν την ευκαιρία στην HTC να χρησιμοποιήσει μικρότερου μεγέθους σχετικά υποσυστήματα στη νέα της ναυαρχίδα, κάτι που άφησε επιπρόσθετο χώρο σε σχέση με την international έκδοση. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετήσει στον «απελευθερωμένο» χώρο θύρα για κάρτες microSD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...