Pc Mobile Techno-Zone: Διανομές LINUX Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Διανομές LINUX



Μία ερώτηση που ακούγεται συχνά σε σχολεία στα πρώτα μαθήματα πληροφορικής και όχι μόνο είναι η ερώτηση: Τι είναι λειτουργικό σύστημα ;…..

Και δυστυχώς η πιο συχνή απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι: Λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows.. Λάθος! Λειτουργικό σύστημα είναι και τα Windows αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Λειτουργικό σύστημα είναι ένα σύνολο λογισμικών που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των εργασιών και των πόρων του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή (πολύ χοντρικά και περιληπτικά).

Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να ενημερωθεί ο κόσμος ότι λειτουργικά συστήματα υπάρχουν πολλά και εκτός των Windows. Θέλοντας λοιπόν να παρουσιάσω κάποια δωρεάν λειτουργικά συστήματα που μπορείτε να κατεβάσετε από το ίντερνετ και να τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, θα αναφερθώ στις διανομές Linux.

Οι διανομές αυτές διατίθενται δωρεάν στο ίντερνετ και είναι εύκολο να βρείτε και κάποιον οδηγό για να εγκαταστήσετε τα Linux που θα διαλέξετε. Αναφέρομαι στον πληθυντικό γιατί οι διανομές Linux είναι πάρα πολλές και για το επίπεδο κάθε χρήστη. Δηλαδή υπάρχουν λειτουργικά συστήματα με γραφικό περιβάλλον που αναφέρονται σε καθημερινούς και αρχάριους χρήστες και υπάρχουν και λειτουργικά συστήματα που αναφέρονται σε πιο “ψαγμένους” χρήστες, ακόμα και hacker.. Για παράδειγμα το διασημότερο λειτουργικό Linux, λόγω της απλότητας του, είναι το Ubuntu. Και ένα πιο εξειδικευμένο λειτουργικό Linux είναι το Βacktrack. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...