Pc Mobile Techno-Zone: AMD: Συμβατότητα με Android εφαρμογές σε Windows 8 tablet και PC Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

AMD: Συμβατότητα με Android εφαρμογές σε Windows 8 tablet και PC

Η AMD ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού BlueStacks ούτως ώστε να γίνουν 500.000 εφαρμογές του Android διαθέσιμες σε συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα Windows 8 και επεξεργαστή της γνωστής κατασκευάστριας. Έτσι, οι εφαρμογές αυτές, που αποτελούν την γνωστή μας (και εξαιρετικά πλούσια) συλλογή εφαρμογών του Android θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμες σε tablet και PC για τα οποία αρχικά δεν προορίζονταν.


Παρέχοντας συμβατότητα με συσκευές που θα λειτουργούν με CPU και GPU της AMD, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν τον AppZone Player μέσω του οποίου θα γίνει εφικτό το απευθείας download Android εφαρμογών στις προαναφερθείσες συσκευές χωρίς τα προβλήματα που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν λόγω ασυμβατότητας, μιας και η BlueStacks θα «εσωκλείει» τις εφαρμογές στο απαραίτητο περικάλυμμα («wrapper») εύρυθμης λειτουργίας. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει ένα άμεσο προβάδισμα στην AMD έναντι της Intel, της οποίας οι συσκευές που λειτουργούν με Windows 8 έχουν διαθέσιμες μόλις 2.000 εφαρμογές μέσω του σχετικού ηλεκτρονικού καταστήματος.

Η BlueStacks, η οποία κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο λογισμικό στην CES 2012, ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με εταιρείες όπως η HP ούτως ώστε να εγκατασταθεί εξαρχής το συγκεκριμένο λογισμικό σε νέα υπολογιστικά μηχανήματα. Παράλληλα, πέρα από τις επερχόμενες Windows 8 συσκευές στις οποίες θα κάνει την εμφάνιση του το νέο αυτό δημιούργημα, θα μπορεί να λειτουργήσει και σε υπολογιστές εξοπλισμένους με Windows 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...