Pc Mobile Techno-Zone: Συμφωνία μεταξύ Samsung και Opera Software για τον Opera Mini Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Συμφωνία μεταξύ Samsung και Opera Software για τον Opera Mini



Η Samsung Mobile ήρθε σε συμφωνία με την Opera Software ASA, έτσι ώστε τα feature phones της πρώτης να έρχονται με προεγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης Opera Mini.

Έτσι, αρχικά το Opera Mini θα είναι διαθέσιμο στα Star 3, Star 3 Duos, Champ Deluxe and Champ Deluxe Duos ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε ακόμη περισσότερες συσκευές της εταιρείας.

Για όσους δε γνωρίζουν να πούμε ότι το Opera Mini είναι μια κινητή έκδοση του Opera browser, η οποία προορίζεται για τις mid-range και low-end κυρίως συσκευές, περνάει την κίνηση των δεδομένων από τους servers της Opera και τα συμπιέζει πολύ μεγάλο ποσοστό (που πολλές φορές αγγίζει το 90%) εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο bandwith, αλλά και χρόνο φόρτωσης. Επιπλέον φέρνει πολλές λειτουργίες της desktop έκδοσης, όπως tabs, speed dial, password manager, αλλά και τη λειτουργία συγχρονισμού Opera Link στη μικρή οθόνη των όχι και τόσο εξελιγμένων συσκευών.
Με αυτή την κίνηση, αναμένεται να δωθεί ώθηση στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών της Samsung αλλά και διεύρυνση των ήδη αυξημένων ποσοστών χρήσης του Opera Mini, που μηνιαίως μετράει 160 εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...