Pc Mobile Techno-Zone: Η Broadcom υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες με το νέο 5G Wi-Fi chip Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η Broadcom υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες με το νέο 5G Wi-Fi chip


Η Broadcom, η γνωστή Αμερικάνικη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ασύρματων και ευρυζωνικών επικοινωνιών , ανακοίνωσε το 5G Wi-Fi chip BCM4354, που θα έχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί σε SoC κινητών συσκευών.

Το εν λόγω chip πρακτικά δίνει λύση στο πρόβλημα χαμηλών ταχυτήτων που ενδεχομένως αντιμετωπίζει κάποια συσκευή, όταν συνδέονται σε ένα hot spot με μεγάλη κίνηση. Το BCM4354 συνδυάζει το πρωτόκολλο 802.11ac με κεραίες 2x2 MIMO (Multiple Input Multiple Output), δηλαδή συστοιχία κεραιών που επιτρέπουν την παράλληλη λήψη και αποστολή πακέτων δεδομένων. Χωρίς κεραίες MIMO το σήμα ταξιδεύει από έναν μόνο δρόμο, στον οποίο μπορεί να συναντήσει εμπόδια, όπως άλλες συνδεδεμένες συσκευές ή αντικείμενα στο περιβάλλον που θα δημιουργήσουν «νεκρά σημεία». Με το 2x2 MIMO αντίθετα, το σήμα κινείται από διαφορετικές διαδρομές, με τις οποίες διαπερνάει τα «νεκρά σημεία», ενώ προσδίδει και επιπλέον χωρητικότητα, προκειμένου να συνδεθούν περισσότερες συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Με την πρότασή της αυτή, η Broadcom υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες, σε σχέση με συσκευές που χρησιμοποιούν κεραίες 1x1 MIMO, κάτι που οι χρήστες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν μόλις βγουν οι πρώτες συσκευές που θα κάνουν χρήση αυτού.

Αξίζει να τονιστεί ότι το νέο Samsung Galaxy S5 είναι η πρώτη συσκευή με συνδυασμό 802.11ac και MIMO, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο chip της Broadcom.


[πηγή]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...