Pc Mobile Techno-Zone: Google Glass! Όλα τα νέα της τεχνολογίας σε ένα blog

Σελίδες

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Google Glass!

 
 
Ανακοινώθηκαν από τη Google τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Google Glass. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον gadget που μπορεί να συνεργαστεί με το κινητό μας την ώρα που το χρησιμοποιούμε ως γυαλιά οράσεως. Η έκδοση Explorer κοστίζει περίπου 1500 δολάρια, τιμή «αλμυρή» για τα ελληνικά – τουλάχιστον - δεδομένα. Ας δούμε ωστόσο, τι ακριβώς κάνουν τα... μαγικά γυαλιά της Google.
Μιλάμε για ένα gadget που συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό μας και μπορεί να συνεργαστεί με τα SMS και το GPS του αν αυτό διαθέτει Android στην έκδοση 4.0.3 και πάνω. Δεν ξέρουμε ακόμα βέβαια αν η εταιρία σκοπεύει να δημιουργήσει συνεργαζόμενες εφαρμογές και για άλλες πλατφόρμες, αν και μια ενδεχόμενη επιτυχία τους θα μπορούσε να δώσει ώθηση για μια τέτοια κίνηση. Μπορεί να μην διαθέτει οθόνη θεωρητικά, μπορείτε όμως να βλέπετε μέσα από το γυαλί που προστατεύει τα μάτια σε ανάλυση ανάλογη 25 ιντσών στα 2,5 μέτρα. Ο driver του αξεσουάρ πάντως αναφέρει πως οι φωτογραφίες που βλέπουμε πρέπει να έχουν μέγιστη ανάλυση 640 x 360 pixels και προφανώς αυτή είναι και η ανάλυση του, αν και δεν αναφέρεται στα χαρακτηριστικά.
Η πρώτη έκδοση θα διαθέτει ακόμα κάμερα στα 5MP με εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 720p, εσωτερική μνήμη στα 16GB (12GB ελεύθερα για τον χρήστη, συγχρονισμένα με το cloud service της Google), WiFi, Bluetooth, θα μπορεί να αναπαράγει ήχο μέσω των ενσωματωμένων ακουστικών του (Bone Conduction Transducer) και τέλος, θα μπορεί να συνεργαστεί και με το Google Hangout.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...